Stress er en tilstand, der kan opstå som følge af eksempelvis trauma eller længere tids overbelastning. Stress som udgangspunkt ikke farligt, men tilstanden kan have mange følgesymptomer, der kan gøre det svært at være i livet som man plejer. Går man med ubehandlet stress i længere tid kan man opleve forværring af kroniske lidelser, ligesom stresssymptomerne vil blive mere udtalte. Stress er en reaktion fra kroppens naturlige alarmberedskab og kommer altså for at fortælle os, at der er noget, der skal have opmærksomhed.

Hvad er stress symptomer?

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af de følgende symptomer, så kan det være du har stress.

Stresssymptomer kan deles op i tre kategorier.


Adfærdsmæssige symptomer

Her kan den stressramte opleve ændringer i sine normale reaktions- og adfærdsmønstre. Det kan komme til udtryk som humørsvingninger, nedsat libido, glemsomhed, koncentrationsbesvær, mindre humoristisk sans og en mindre udadvendt karakter. 

Fysiske symptomer

Her er der tale om alt det som vi kan mærke i kroppen. Det kan være hjertebanken, trykken for brystet, hovedpine, desorientering og massiv træthed.

Følelsesmæssige symptomer

De følelsesmæssige symptomer kan vise sig som eksempelvis ængstelighed og dårlig samvittighed, måske uden grund. Den stressede kan være grådlabil og have svært ved at tage imod kritik, ligesom der kan være tendens til opgivende og negative tanker.

Dette er bare nogle af de symptomer, der er ifbm. stress.

Kan du nikke genkendende til nogle af symptomerne, kan du være stresset.


Det kan jeg hjælpe dig med

Gennem samtaler kan jeg rådgive og vejlede dig til at finde balance og vejen ud af din mentale overbelastning.

Jeg tager udgangspunkt i din situation og hjælper dig med at kortlægge dine symptomer, og giver dig værktøjer til at håndtere det, der forårsager overbelastningen.

I et forløb hos mig får du:

  • rådgivning og vejledning
  • rådgivning om en evt. sygemelding
  • afdækket graden af overbelastningen
  • en bedre forståelse af krop, sind og sjæl
  • værktøjer til at finde balancen igen
  • Værktøjer til at forblive i balance

Du vil også lære at sætte grænser, sige fra, og lytte til dig selv, så du kommer tilbage på rette vej.

Læs mere om,  hvordan jeg kan hjælpe dig, eller  få en gratis telefonsamtale, hvor vi sammen kan finde ud af, hvordan du kan komme tilbage på rette spor.

Du kan også kontakte mig på mail:  kontakt@wingestresscoach.dk


Kontakt